SM HELGEN

Tänkte berätta om helgen mer detaljerat för en nyfikna läsare.

Lördag: Samling K-borg 8.30 för minibussfärd upp till Glada Hudik. Efter massa prat, rock och illamående var vi äntligen uppe. Match 14.00 mot IKSU. Vi spelade i vitt. Vi spelade riktigt bra, så bra som vi kunde. Trodde vi. IKSU tog ledningen efter mja, 5 minuter in i första. Vi kvitterade och inför andra perioden stod det 1-1. I andra perioden var det IKSU som hade bollen mest och vi försvarade oss. Släppte inte in några mål och gjorde inte heller något. Fortfarande 1-1 in för tredje. Nu började nerverna komma igång och jag undrade om vi skulle lyckas. Det kändes så. Vi gick ut på planen med en utvisad inför tredje. IKSU tog vara på situationen och gjorde ett skitmål. 2-1. Jag kände fortfarand eatt vi kunde vinna, men när det var 1 minut kvar kändes det hopplöst. VI krigade på som bara den. Med 8 sekunder kvar fick vi världens frislagsläge. Dock var det en viss nummer 35 som klantade till det hela och IKSU fick göra 3-1 i öppen kasse. Nu var det kört. 3 sekunder kvar av matchen. En teckning och sen löd klockan. IKSU till final och RÖNNBY till bronsmatchen.
Nu kändes allt förjävligt och tårarna rann ner för kinderna på vissa av oss. Efter lite tröstning av föräldrar begav vi oss ner mot omklädningsrummet. Där bestämde vi oss för att lämna matchen kvar i omklädningsrummet och fokusera på bronsmatchen klockan 8 dagen efter.
Tillbaka till hotellet för uppfräschning och slappning. Runt 18 gick hela laget till Pizzeria Amanda och käkade. Underbart god pizza hade dem. Sen köpte vi godis och gick tillbaka till hotellet. Klockan 8 började ju melodifestivalen som jag och mina två roomies(kajsa och karin) var tvungna att kolla på. Scotts var ju trots allt med! Fick faktiskt en alldeles egen scottsaffisch av Charlotte. Var oerhört snällt tycker jag. Den ska upp på väggen alldeles strax! Gick iallafall och la oss hyfsat i tid.
Söndag: Klockan ringde klockan 6. Var nere i restirangen och käkade frukost halv7. Gick från hotellet klockan 7. Match klockan 8 mot Pixbo. De förlorade sin semi med 6-5 mot Täby. Vi, som trodde vi hade spelat som bäst på lördagen, spelade så sjukt bra. Och det var så kul att spela. 1-1 i paus, men det speglade inte matchen. Vi var bättre på alla sätt och vis. Gick in inför andra med samma inställning och gjorde två mål. Fortfarande detta underbara spel. Rättvis ledning med  3-1 i paus. I tredje perioden utökade vi ledningen till 4-1. Dem gjorde mål, 4-2. Dem gjorde mål igen. 4-3. Nu var vi tvungna att göra mål. 5-3. 6-3. 2 och en halv minut kvar av sista. De för 6-4. En och en halv minut kvar, 6-5. Men det var aldrig någon tvekan. När slutsignalen ljöd stod vi som rättvisa segrare med bronsmedaljerna runt halsen. Helt underbart. Och jag som trodde vi inte var ett morgonlag. Men det är vi visst.
Åkte tillbaka till hotellet, duschade och åkte sedan hem. Helt underbar helg, fastän jag hellre velat spela finalen. Men, vi är som alltid bäst iallafall. RÖNNBY IBK UNGDOM F92 <3
ps. och jag hade nummer 35 hela helgen. ds.